Parnasvej 52+54 4180 Sorø

Dejlig jagtejendom med lækkert stuehus, Sorø


En eksklusiv ejendom, som man let taber hjertet til. Her er en særdeles god atmosfære. Ejendommen er køn og charmerende, og ligger i de herligste omgivelser, lige syd for Sorø. Den er omgivet af sine egne 18 tønder land, kuperet og varieret natur, hvor vildtet stortrives. Her er bl.a. dejlige søer, åbne græsarealer og skov. - Stor variation, og ejeren har slået stier i hele området, hvor dejlige oplevelser venter rundt om hvert sving. Rådyr, dådyr, ænder, fasaner m.v.

Stuehuset er oprindelig Topshøj gamle skole - som for mange år siden blev omdannet til en skøn bolig. De gode proportioner som kendetegner mange gamle skolebygninger er bevaret, så rummene er skønne, med højt til loftet og stort lysindfald.
Ejendommen ligger tilbagetrukket fra vejen og i helt sin egen stemningsfulde verden. Her er man privat og uforstyrret, og alligevel tæt på Sorø centrum, golfbanen, mv. En rigtig liebhaverejendom.

Stuehuset har et boligareal på 235 m2 - og rummer en super hyggelig og præsentabel bolig. Her er rart at være, god stemning, - afslappet og eksklusivt på en gang. I stueplan finder man et herligt samlende rum: Et stort åbent køkken- alrum / spisestue mv. med pejs. Et totalt godt rum som samler hele familien. Der ud over findes en smuk stue, et dejligt stort kontor, hall, badeværelse, bryggers, baggang m.v. På 1. sal er der fire gode værelser. En særdeles velfungerende ejendom med en god plads og en god planløsning. Huset er opført i 1877, og er sidenhen løbende ajourført til et nutidigt og lækkert niveau.
Separat ligger en køn, klassisk carportbygning på ca 100 m2 med plads til op til 6 køretøjer, brænde m.v. samt et aflukket depot.
I forlængelse af det hyggelige gårdmiljø, som dannes mellem bygningerne, er der også et herligt orangeri.
Den nuværende ejer er golfspiller og har anlagt nogle spændende golfhuller på ejendommen - og den vil også let kunne anvendes som hesteejendom eller til andet dyrehold.

Ejendommen, som her udbydes, består af to landbrugsejendomme, som begge medfølger i den udbudte pris.
Dels hovedejendommen, som ovenfor beskrevet - og dels en separat beliggende bolig, som er udlejet til lejere som har boet der i flere år og er glade for det. Dette stuehus er fra 1827, er moderniseret og har et boligareal på 106 m2. De to ejendomme er naboer. Stuehusene ligger et stykke fra hinanden og generer på ingen måde hinanden.
Til ejendommene hører ialt 9,75 hektar jord.

Sorø er en god by midt på Sjælland. Den er bl.a. kendt for sin storslåede natur med mange søer, skove m.v. og nærværende ejendom er placeret optimalt i dette naturparadis. Sorø er også en rigtig god uddannelsesby - bl.a. kendt for sine gode skoler, Sorø Akademi m.v. - og for sin kulturelle selvforståelse, som har sikret at det er en by med en rar atmosfære. Det er også en god pendlerby - med gode forbindelser både for bilister og for togrejsende.

Liebhaverboliger finder du hos ejendomsmægler Pernille Sams. Vi sælger liebhaveri i særklasse.

Sagsfakta

Sagsnummer21989
TypeBolig/Erhverv, Landejendom / Landbrug, Lystejendom
Pris8.650.000
Ejerudgift3.395
Boligareal341 m2
Energimærke: E

Kontakt os

Tlf. 48 21 91 21