Gadevangsvej 109A, Gadevang 3400 Hillerød

Solgt

Strødam - C.F. Tietgens landsted i Nordsjælland


Denne helt exceptionelle ejendom er for første gang i åbent salg. Nordsjællands skønneste sted - en billedskøn og imponerende ejendom på 827 m2, omgivet af det fredede naturreservat Strødam Reservatet, som er uden adgang for offentligheden. Ejendommen ligger ved Hillerød og den sydlige del af Gribskov, Danmarks ældste skov.

Det er C.F. Tietgen, der i 1875 lod ejendommen opføre. Han var Danmarks mest velhavende mand i 1800-tallet og stod bag Danmarks første private bank og mange store virksomheder. Der ud over Marmorkirken, som han, udover marmor, lod opføre af samme type granitbeton, som han anvendte ved opførelsen af Strødam.

Adgangen til ejendommen sker via en lang allé med gamle lindetræer. Allerede her er det tydeligt, at man er på vej til noget helt særligt, helt privat og ugeneret.

Stedet er malerisk og helt unikt. Repræsentativt ud over enhver beskrivelse. En kæmpe stor ejendom i en kombination af schweizisk - og engelsk herresæde stil med en fantastisk dejlig stille stemning og utallige skønne detaljer. Proportionerne er særdeles smukke både udvendig og indvendig i de atmosfærefyldte stuer. Højloftet og med vidunderligt lysindfald, som i en palæejendom.

Her er masser af format, store smukke rum, vidunderlig udsigt alle steder fra, og herlige terrasser i flere verdenshjørner. Mod syd og den sydvendte terrasse ser man så langt øjet rækker ud over Vænget - et fredet overdrev med flere hundrede år gamle egetræer. Ejer af Strødam kan forpagte det, hvis det ønskes at holde heste eller andet dyrehold. Mod vest ser man fra terrassen ud over haven. Her er springvand, en smuk skovsø Spejlet, omgivet af gamle rhododendron og med naturreservat på begge sider. Mod nord er et kæmpe ateliervindue med direkte udsigt til naturreservatet, og mod øst er gårdspladsen, hvor man ankommer til huset, og hvor der er en stor 4-dobbelt garage på 113 m2.

Huset har en særdeles præsentabel indretning. Imponerende hall, og skønne store stuer med hver deres stemning, udsigt og terrasse. Havestue / dagligstue / spisestue / bibliotek, gæstetoilet, musikværelse, stort landkøkken m.v. og nedgang til den herligste vinkælder. I den ene ende af huset er domestik-afdeling til au-pair, teenageafdeling eller andet - med egen indgang. På 1. salen er der skøn masterafdeling i den ene del af huset med stort soveværelse, påklædning, stort privat rum balkonstuen ud til sydvendt balkon og meditations-badeværelse med guldkupler og buddha stil. I den anden fløj er der talrige kontorer / værelser af forskellige størrelser, en vidunderlig nordvendt pejsestue som har været anvendt som atelier med et kæmpe stort vindue, en skøn gang med afstøbninger af egyptiske relieffer, 2 badeværelser m.v..

Tilsammen er ejendommen på 827 m2 i stueplan og 1. sal - som anvendes delvist til bolig, delvist til erhverv. Hertil kommer vinkælderen, og derudover et loft på 100 m2 samt en teknikkælder.

Grundens areal er 12.512 m2 - og er ligesom omgivelserne registreret med fredskov.

Kun individuelle fremvisninger. Kontakt os venligst for aftale.


Liebhaverboliger finder du hos ejendomsmægler Pernille Sams. Vi sælger liebhaveri i særklasse.

Sagsfakta

Sagsnummer22115
TypeVilla, Bolig/Erhverv
Ejerudgift5.922
Boligareal172 m2
Energimærke: D

Kontakt os

Tlf. 48 21 91 21